Cookie-k

Erasmus+

Digitális kalandok Düsseldorfban

2019. szeptember elején egy hetet töltöttem iskolánk Erasmus+ projektjével Németországban, ahol a düsseldorfi „Institut für internationale Kommunikation” nyelviskola és továbbképző intézetben nyelvtanároknak szóló továbbképzésen vettem részt. Mit tanultam ezen a tanfolyamon: saját honlapot szerkesztettünk, fejlesztettünk, a nyelvtanításban kiválóan használható applikációkkal, web kettes tartalommegosztással foglalkoztunk, megismertük a képek, szövegek szerzői jogait, legális letöltésüket. Fantasztikusan felkészült, nagyon lelkes tanfolyamvezetőnk volt,  aki nagy türelemmel vezetett be bennünket ebbe a digitális világba és számtalan példán, feladaton keresztül bizonyította be, hogy az okos eszközöket és az applikációkat a tanítás minden fázisában  használhatjuk. Országismereti feladatokkal sokkal közelebb hozta hozzánk ezt a németországi tartományt és Düsseldorf városát. A csoportban még 2 másik kolléganő volt Magyarországról és egy tanárnő Szlovákiából, illetve csatlakozott hozzánk egy grúz és két kínai professzor is, akik a felsőoktatásban oktatják a német nyelvet. Nagyon érdekes és hasznos volt bele látni kicsit rajtuk keresztül is, hogy hogyan tanítják máshol a német nyelvet.

Nagy élmény volt ez az egy hét, rengeteget tanultam, sok szép élményben volt részem, fantasztikus embereket ismerhettem meg.

Ősz Ágnes

Erasmus+ - Oxford

2019. szeptember első hetében egyhetes tanártovábbképzésen vettem részt Oxfordban az Erasmus+ projekten belül. A tanfolyam a mai brit kulturális életről, országismeretről, nyelvi érdekességekről szólt. Rendkívül jól fel volt építve a tananyag, minden percét élveztem. Nagyon nagy élmény volt többek között újra iskolapadban ülni és megismerkedni más országokból érkezett tanárokkal. A tanulás mellett sok programon vettem részt délutánonként, ezeket mind az iskola szervezte magas színvonalon. Nagyon gyorsan eltelt ez a hét, rengeteg élménnyel gazdagodtam és a csoport tagjaival azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Jónás Gabriella

Erasmus+ 2019. július 14-20. Firenze, Olaszország

Erasmus 2019. július 14-20. Firenze, OlaszországAz Erasmus pályázat keretében 2019 nyarán az ékszerdobozként tündöklő Firenzébe látogathattam el. A képzési intézményben egy bábeli zűrzavarra emlékeztető nemzetközi tanárkavalkád fogadott, ahol mindenki mosolygott, mindenki kedves volt, és bármit bármilyen nyelven képes volt úgy elmagyarázni, hogy azt megérthessük.

A 10 fős csoportunk szinte minden tagja más országból érkezett, ahonnét magával hozta természetesen az adott országra jellemző tanítási stratégiákat, pedagógiai felfogást és nyelvi kultúrát. Sőt, a saját angol nyelvi sajátosságait, vagyis különböző szinten értettünk és beszéltünk angolul. Ez olykor mulatságos volt, időnként nehezítette a megértést, de mindenképpen fejlesztette a nyelvi kompetenciánkat.

Maga a tanfolyam az Arduino robotok programozásának ismeretébe vezetett be minket. Az ott szerzett ismereteket, más robotokkal ugyan, de a tanításomban már idén tudom hasznosítani. Ezek a csöpp robotok sok mindenre képesek lehetnek, ha jól programozzák „őket”. Megtanultunk szenzorokat beépíteni, kerekeket készíteni, a robotokat különféle mozgásokra és reakciókra bírni. Nagyon élvezetes, kooperatív munka folyt, melyet egy jó hangulatú házi verseny zárt.

Gyorsan eltelt ez az egy hét. Mindannyian rengeteg új ismerettel, barátságkezdeményekkel és fantasztikus tapasztalatokkal térhettünk haza.

Bízom benne, hogy lehetőségem lesz még hasonló nemzetközi képzésen részt venni, felejthetetlen élmény marad számomra.

Tóvári Dorottya

Erasmus+ Írország

Az Erasmus+ K1 pályázatnak köszönhetően 2019. májusában részt vettem egy 6 napos tanfolyamon Dublinban, melynek témája a közösségi média és a Web2 lehetőségek legjobb kihasználása (The Best Social Media and Web Solutions for your Classroom). 

A részt vevő 11 fő Európa különféle országaiból gyűlt össze: 3 török, 2 horvát, 1 görög, 1 spanyol, 1 lengyel, 2 német, 1 magyar. Már az első napon a bemutatkozást követően alaposan átbeszéltük az otthoni iskolai helyzeteket IKT felkészültség, Internet biztonság, közösségi média szempontjából. Többségében általános iskolából, de volt résztvevő középszintű és felsőszintű oktatásból is. Nagyon érdekes volt megtapasztalni az egyes országok, iskolák közötti hasonlóságot, és adott esetben különbözőséget. Mindenki kíváncsi volt a másik tapasztalatára, jó gyakorlatára és szívesen megosztotta azt másokkal. Több internetes platformon hoztunk létre csoportot, ahová folyamatosan töltöttük fel anyagainkat, képeinket, videóinkat és küldtünk egymásnak linkeket egy-egy feladat elvégzésére. Pont erről szólt az oktatás, amit, mint csoport (tanár, diák váltásban) a tanfolyam során megtapasztaltunk, az kerül átadásra a saját iskolánkban a diákoknak a későbbiekben. A közösségi médián kívül egyéb, a tanórákon jól alkalmazható programokkal, mobilapplikációkkal ismerkedtünk meg. Ezen kívül rengeteg hasznos, a virtuális játékvilággal kapcsolatos további lehetőségekről kaptunk információt, a tanórákba történő beillesztésre példákat.

Az oktatáson kívül lehetőségünk volt részt venni egy 1 napos kiránduláson és egy városismertető gyalogos túrán. Mindkettő nagyon színvonalas és felejthetetlen élmény marad. Jó volt betekintést nyerni Írország, valamint Dublin történelmébe a sok kedves, szórakoztató történet során. Egyénileg is rengeteg múzeum, látnivaló, híres pub állt rendelkezésre, hogy felfedezzük. Családnál kértem a szállásomat, hogy még jobban bepillanthassak az ottaniak mindennapi életébe. Örülök, hogy ezt választottam, annak ellenére, hogy az iskolába történő oda- illetve hazautazás elég sok időt vett igénybe.  A kurzus során tanultakat és az utazás során nyert tapasztalatokat nagyszerűen tudom hasznosítani a tanórákon és  tudásomat átadni a kollégáknak.

Sipos Krisztina

Erasmus - Szakmai továbbképzések

A tavaly támogatást nyert Erasmus pályázat keretein belül iskolánk 10 tanára kapott lehetőséget külföldi továbbképzéseken való részvételre. Örömmel számolhatunk be arról, hogy hat ezek közül már megvalósult, így kollégánik friss szakmai ismeretekkel és élményekkel tértek vissza iskolánkba. Polónyi Krisztina angol tanárnő januárban vett részt a Happy School című továbbképzésen, mely a pozitív pszichológia alapjainak megismertetésén keresztül, a pozitív oktatás teóriáját és technikáját mutatta be. Borbély Ildikó német tanárnő egy intenzív nyelvtanári módszertani továbbképzésen vett részt áprilisban. Április végén pedig Barczy Adrienn angol tanárnő végezte el a Satisfying School Experience kurzust. A tanfolyam olyan gyakorlati és elméleti oktatást nyújtott, mely segíti a dinamikus és bátorító iskolai környezet kialakítását és a tanári kiégés elkerülését.
 

Hajduné Kisistók Erika és Tóth Eleonóra angol tanárnők  májusban vettek részt továbbképzésen Máltán  az ETI (Executive Training Institute) szervezésében. Az egyik kurzus célja a modern technikával kibővített tanulás, mely élményalapúbbá teszi az oktatást, mind a diákoknak, mind a tanároknak. A másik tanfolyam központjában az élményszerű tanulás újabb lehetőségei álltak.

Molnár Balázsné beszámolója itt olvasható >>>>>

A továbbképzések lehetőséget teremtettek a szakmai fejlődésre, a nyelvgyakorlásra és nemzetközi szakmai eszmecserére külföldi kollégákkal. Ezen felül felejthetetlen élményekkel ajándékozta meg kollégáinkat. Szeptemberben újabb két szakmai út valósul meg, melyekről igyekszünk hírt adni honlapunkon is.

Kisfilm a Budenzről

Az Erasmus+ pályázat során külföldre utazó tanár kollégák számára kisfilmet készítettek Budenzes gimnazista diákok és tanárok. A kisfilm célja, hogy a nemzetközi továbbképzéseken résztvevők megismerhessék iskolánkat.

A film angol nyelven készült és végigvezet az iskola épületén. A kisfilmet örömmel osztjuk meg honlapunk olvasóival.

Iskolába járni jó! - Élményközpontú és hatékony tanítás a XXI. század eszközeivel

Erasmus+ 2018

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy iskolánk pályázata ismételten támogatást nyert az Európai Unió Erasmus+ programjának keretein belül. Pályázatunk címe: Iskolába járni jó! - Élményközpontú és hatékony tanítás a XXI. század eszközeivel.

A projekt folyamán iskolánk tíz pedagógusa vesz majd részt külföldi szakmai továbbképzéseken. A továbbképzések tematikája sokrétű és változatos, ám mindegyik kurzus azt a célt szolgálja, hogy az oktatás színvonala iskolánkban megfeleljen korunk kihívásainak, élményközpontú, gyakorlatias tanítási módszereket alkalmazzunk, melyek használható tudással vértezik fel tanítványainkat.

A projektben résztvevő kollégák: Polónyi Krisztina, Hajdúné Kisistók Erika, Barczy Adrienn és Jónás Gabriella angoltanárok, Tóth Eleonóra angol és történelem tanár, Borbély Ildikó és Ősz Ágnes némettanárok, Sipos Krisztina informatika tanár, Molnár Balázsné Anikó matematika és fizika tanár és Tóvári Dorottya tanító, matematika, pénz- és gazdasági ismeretek tanár, iskolánk megbízott igazgatóhelyettese. Fontosnak tartottuk, hogy a mobilitások hatása az iskola összes tagozatán (alsó, felső és gimnáziumi) érvényesülhessen és minél több tantárgyi területet lefedjen.

A továbbképzésekre az 2018/19-es tanév második félévében, illetve a nyár folyamán kerül sor. A kurzusokról készített beszámolóinkat iskolánk honlapján közzé tesszük majd.

Erasmus+ projekt zárás

Május 31-én lezárult iskolánk 2017. évi Erasmus+ projektje. A projekt során négy tanárunk külföldi szakmai továbbképzéseken vett részt 2017. őszén.  A kurzusokon szerzett ismereteiket, új módszereket, jó gyakorlatokat a tanév során alkalmazták és továbbadták tantestületen belül és azon kívül. A disszeminációs folyamat során két kollégánk részt vett a II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium által szervezett Pasaréti Szakmai Napon, melyen Polónyi Krisztina és Barczy Adrienn angol tanárnők előadást tartottak Nagy Britannia oktatási rendszeréről.

Örülünk, hogy iskolánk részt vehetett az Erasmus+ projektben és így lehetősége nyílt tovább erősíteni az iskolánkban folyó szakmai munkát, nemzetközi tapasztalatokat szerezni és tovább építeni a szakmai kapcsolati hálót.

Erasmus+ továbbképzések külföldön

Szeptember és október folyamán az Erasmus+ pályázatnak köszönhetően négy kollégánk jutott el külföldi továbbképzésekre Angliába és Németországba. Borbély Ildikó némettanár Düsseldorfban, Molnár Balázsné Anikó matematika tanár Worcesterben, Polónyi Krisztina és Barczy Adrienn angol tanárok pedig Scarboroughban töltöttek egy-egy hetet.

Tapasztalataikat, élményeiket az alábbi beszámolókban olvashatják.

Borbély Ildikó >>>>>

Molnár Balázsné Anikó >>>>>

Polónyi Krisztina >>>>>

Barczy Adrienn >>>>>

Erasmus+

Erasmus+

Sikeres Erasmus+ pályázat

Nagy örömmel tesszük közzé a hírt, hogy iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Unió Erasmus+ Programjának keretein belül. Az iskola projektjének címe: Új dimenziók a tanításban. A pályázatnak köszönhetően négy kollégánk (Polónyi Krisztina és Barczy Adrienn angol nyelvtanárok, Borbély Ildikó német nyelvtanár és Molnár Balázsné Anikó matematika-fizika szakos tanár) lehetőséget kapnak, hogy szakmai továbbképzéseken vegyenek részt Nagy Britanniában, illetve Németországban. A szakmai utakra a 2017/18-as tanév őszi félében kerül sor. 

Successful Erasmus+ Grant

We are happy to announce that our school has been granted with Erasmus+ support of the European Union. In the course of the project - New Dimensions in Teaching – four of our colleagues (English language teachers Krisztina Polónyi and Adrienn Barczy, German language teacher Ildikó Borbély and Maths Physics teacher Anikó Molnár) will have the opportunity to participate in teacher training courses in Great Britain and Germany. The mobilities will be performed in the fall of 2017. 

 

Eseménynaptár

<<  <  Okt. 2021  >  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Erasmus+

Erasmus

e-Napló

Budenz e-Napló

Élj fenntarthatóan!

Élj fenntarthatóan!

Iskolai közösségi szolgálat

Iskolai közösségi szolgálat

Együttműködés

budenzbrfk
Kattintson a képre...

Alsó tagozat

alsosmaci
Kattintson a képre...

Fotó - videó


videozas

Szabadidő

Programok, sport

h_bear

Internetbiztonság


Ingyen Office 365 diákoknak

A telepítési leírás itt olvasható >>>>>

Innovatív iskola

pil oklevel

Copyright

Copyright © 2021 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium. Minden jog fenntartva.
Weboldalépítés: Glorius Art Studio

OM azonosító: 034802
1021 Budapest, Budenz út 20-22.
Tel: +361-394-3177